Workshops

1 november 2018 Martiniplaza Groningen
Toegang, na aanmelding, GRATIS!

Overzicht van de workshops

1. Online marketing

daar[om] is een online marketing bureau in Groningen. 5 jaar geleden zijn Dennis, Tim en Wolter met hun missie gestart. Ze willen namelijk ‘MKB bedrijven helpen om te groeien”. Online zichtbaar worden is een doel hierin. Inmiddels doen wij dit dagelijks voor ruim 500 ondernemers met 30 collega’s. Er zijn nog erg veel bedrijven die dit niet goed op orde hebben en dat op dit moment ook helemaal niet erg vinden.

Eén van de projecten waar wij samen met het Ministerie van Economische Zaken, de Gemeente Groningen, Hanzehogeschool en de Rabobank mee bezig zijn, is ‘Versneld digitaliseren MKB’. Het doel hiervan is gelijk aan onze missie. Inmiddels weten wij wat werkt door diverse pilots met Bouwend Nederland, Bovag en MKB Noord.

Tijdens onze workshop leer je wat nodig is om aansluiting met de markt te gaan krijgen en hoe wij dit hebben aangepakt. Onze aanpak begint vanuit de basis (de website) en als dat eenmaal staat, gaan wij relevante bezoekers naar de website sturen, om te zorgen dat zij contact gaan opnemen of het product online gaan kopen. Hoe je dit kan toepassen op jouw eigen onderneming, dat vertelt Jettie. Zij helpt binnen daar[om] verschillende bedrijven met het inzetten van de diverse kanalen in de online marketing. Benieuwd of dit ook voor jou werkt? Of benieuwd dat jij de aansluiting al hebt gevonden met de (digitale) markt? Kom dan naar onze workshop met Jettie Boersma.

2. Praktisch voldoen aan de privacy wetgeving (AVG).

We gaan u niet vermoeien met alle juridische aspecten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit heeft u vast al vaker gehoord. We geven u praktische informatie over het Register van verwerkingsactiviteiten, de Privacyverklaring, de Privacy Impact Assessment, Meldplicht datalekken en Passende beveiligingsmaatregelen. Als deelnemer aan deze workshop krijgt u exclusief gratis de beschikking over een pakket standaard documenten waarmee u zelf aan de slag kunt om op eenvoudige wijze te voldoen aan de AVG en uw klanten te tonen dat u goed over hun privacy waakt.

Privacy Concepts is een in privacybescherming gespecialiseerd adviesbureau dat organisaties bijstaat bij privacy vraagstukken. Door de gecombineerde inzet van ervaren consultants, juristen en IT specialisten zijn we in staat elke vraag op privacygebied te beantwoorden. We kunnen uw organisatie helpen bij het implementeren van de benodigde maatregelen om uw risico’s te beheersen, de privacy van uw klanten te beschermen en te voldoen aan de wettelijke eisen. Ook bieden we tooling aan waarmee u eenvoudig kunt voldoen aan de documentatie & verantwoordingsplicht in de AVG en vervullen we de rol van “Functionaris voor de Gegevensbescherming” voor diverse organisaties.

Arnoud Punt is 13 jaar werkzaam als bedrijfsjurist gespecialiseerd in Recht & ICT en privacy onder de naam Aecius Juridisch Advies. Met veel passie en betrokkenheid heeft hij vele honderden bedrijven geadviseerd en begeleid. Hij heeft naast theoretische kennis ook veel hands-on ervaring als privacy officer. De moeilijkheid zit hem bij privacy juist in het implementeren.

Peter Tak is een zeer ervaren adviseur privacy en informatiebeveiliging die al meer dan 10 jaar organisaties op een pragmatische manier begeleidt bij het beschermen van hun informatie en klanten. Daarnaast is Peter actief als Functionaris voor de Gegevensbescherming voor verschillende zorginstellingen.

3. Cyber security & awareness @MKB: trends en tips

Over de workshop
Tijdens de interactieve workshop neemt Lourens u mee in de wereld van de Cyber Security en Security Awareness. Wat zijn de trends en de bedreigingen voor het MKB. Aan de hand van een aantal praktijksituaties ontvangt u tips om uw risico’s en kwetsbaarheden voor de factor ‘mens’ te verlagen.  

Informatiebeveiliging is een continue digitale wapenwedloop. Nederlanders zijn vaker slachtoffer van een cyberdelict dan van andere delictsvormen. De pakkans blijft bovendien laag. (Bron: CPB Risicorapportage Cyberveiligheid 2018)

Over de spreker
drs. L. (Lourens) Dijkstra MMC CISM (1965) is senior adviseur informatiebeveiliging bij Qbit Cyber Security. Hij werkte eerder bij Philips en KPMG. Als arbeids- en organisatiepsycholoog en veranderkundige richt hij zich op trajecten op het snijvlak van gedragsverandering en informatiebeveiliging. In de afgelopen jaren begeleide hij diverse organisaties bij het ontwikkelen en inrichten van bewustwordingsprogramma’s, waarbij ook serious gaming werd ingezet.
Zijn passie ligt in het realiseren van gedragsverandering waarbij medewerkers nut en noodzaak van informatiebeveiliging onderkennen en hiernaar gaan handelen. Hij heeft diverse informatiebeveiligings- en security awareness publicaties op zijn naam en geeft regelmatig gastcolleges op hogescholen en workshops bij profit en not-for-profitorganisaties. 

Over de organisatie
Qbit Cyber Security helpt organisaties van klein tot groot met het beveiligen van bedrijfsmiddelen en informatie. Met Security Awareness hulpmiddelen om meer bewustzijn onder medewerkers te creëren, het uitvoeren van adviesopdrachten en audits om passend beveiligingsbeleid te implementeren. Ook voert Qbit beveiligingstesten uit en monitort zij de beveiliging van IT-systemen om te zorgen voor veilige infrastructuren, ‘dingen’ en applicaties op basis van certificeerbare internationale standaarden.

4. Hoe maak je van je website een succes?

Een succesvolle website opzetten is lastig. Bezoekers worden steeds kritischer, lezen teksten niet of nauwelijks en hebben zoveel keuze. Waar moet je als organisatie nou om denken om toch van je website een succes te maken?

Jorn de Vreede is ruim 8 jaar actief als ontwerper en online strateeg bij theFactor.e. Hij geeft in deze workshop hands-on tips waarmee je weer met een frisse blik naar je eigen website gaat kijken!

theFactor.e is een full-service digitaal bureau sinds 1995. We ontwikkelen websites, platformen, apps en tools die zich onderscheiden in gebruiksgemak en business waarde.

 

5. Hosting van bedrijfssoftware, webshop of website: waar moet je op letten?

Websites, webshops, online applicaties…. ze moeten het gewoon altijd doen. 

Daarom verwachten zakelijke klanten anno 2018 een veilige, betrouwbare en zorgeloze hostingdienst, tegen lage, inzichtelijke kosten. 

Robert van der Berg, eigenaar en algemeen directeur van LinQhost verzorgt een workshop met als thema: Hosting van bedrijfssoftware, webshop of website: waar moet je op letten?