Organisatie

Save the date: 1 november 2018 Martiniplaza Groningen
Toegang, naar aanmelding, GRATIS!

Organisatoren ICT-Congres 2018

Het ICT-Congres wordt georganiseerd door AIESEC, werelds grootste dienstverlener in internationale trainees en De Technologie Coöperatie (DTC), de grootste coöperatie van ICT bedrijven in Noord-Nederland. Het ICT-Congres maakt daarbij onderdeel uit van Let’s Gro, het jaarlijkse gratis toegankelijke inspiratiefestival geïnitieerd door de gemeente Groningen. Hier vindt u meer informatie over de organisatoren.

AIESEC

Vaak hebben bedrijven projecten die kennis vereisen van een specifieke markt, taal of beroep. Veel van deze kennis is soms moelijk te vinden in de buurt, maar is wel beschikbaar in andere landen. Het vinden van buitenlands talent is een dure en tijdrovende bezigheid. Om die reden kloppen veel bedrijven aan bij het grootste internationale netwerk: AIESEC.

AIESEC is sinds 1948 ‘s werelds grootste dienstverlener in internationale trainees. Onze non-profitorganisatie wordt geleid door 100.000 studenten in 125 landen. Samen vormen zij de basis van een groot en gevarieerd netwerk waarmee jaarlijks duizenden bedrijven een trainee vinden. Hiermee probeert AIESEC diversiteit en internationalisering in lokale bedrijfslevens te bevorderen en trainees een kans te geven hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

Onze database bevat 9.000 academische studenten (eind Bachelor / Master) met een uiteenlopende studieachtergrond. Daarnaast worden zij geselecteerd op sociale vaardigheden als leiderschap, zelfstandigheid, motivatie en resultaatgerichtheid. Dankzij de omvangrijke database kunnen wij jonge academici leveren van hoge kwaliteit voor zeer uiteenlopende opdrachten en taken.

Vele bedrijven hebben al ervaring met ons. Zij worden niet alleen aangetrokken door het grote aanbod in studenten, maar ook door de intensieve begeleiding gedurende het hele proces. AIESEC neemt zowel het zoekproces naar een geschikte trainee als de aanvraag van een visum en de huisvesting voor haar rekening. Hierdoor kost het werkgevers zeer weinig tijd een internationale werknemer aan hun team toe te voegen. Het type bedrijven wat gebruik maakt van onze diensten is overigens zeer gevarieerd van eenmanszaken tot multinationals, mede doordat ons product toepasbaar is op uiteenlopende behoeften.

Wilt u meer te weten komen over onze organisatie? Kijk dan op aiesec.nl of neem contact op met Marco Swan.

De Technologie Coöperatie (DTC)

Wat doen we?
De leden van De Technologie Coöperatie leveren moderne, praktische en betaalbare ICT oplossingen aan bedrijven en instellingen in Noord Nederland. Daarnaast verzorgen onze leden gastcolleges voor Noorderpoort, Hanzehogeschool en RuG, organiseren workshops voor ICT-professionals, en organiseren ICT-evenementen voor diverse doelgroepen.

Onze drijfveren?
Waarde creëren voor de coöperatieleden en haar klanten
Uit enthousiasme over nieuwe vormen van samenwerking en ondernemerschap
Maatschappelijke en technologische ontwikkeling en innovatie stimuleren en ondersteunen

Het ICT Congres
Samen met partner AIESEC organiseerde DTC in 2014 het eerste ICT Congres. De volgende editie in 2015 groeide uit tot een regio-overstijgend ICT event met brede ondersteuning uit de sector. Voor de editie van 2018 hebben AIESEC en DTC opnieuw de krachten gebundeld om te zorgen voor een wervelende ICT happening.

Meer Info
Kijk op techcoop.nl

Let's Gro 2018

Let’s Gro is een jaarlijks festival in november over de toekomst van Noord Nederland. Het is een festival vol goede gesprekken, leerzame bijeenkomsten, interactief debat, ongeëvenaarde gastvrijheid, gezelligheid, verwondering en inspiratie. Tijdens Let’s Gro kun je contacten leggen, je met ideeën voeden en je horizon verbreden in de fysieke en digitale wereld.

Groningen claimt met recht zijn voortrekkersrol op het gebied van (online) ICT, economie en sociale innovaties. In het hart van Groningen, rondom de Grote Markt, wordt de stad en wereld van morgen ontdekt. De toekomst komt steeds dichterbij. 

Ga naar letsgro.nl