+ 31 6 218 335 31

Sint Walburgstraat 22B
9712 HX Groningen

Sprekers

ictgert

Gert Staal is co-auteur van de innovatie management standaard, samen met de Canadees David Williams, programma manager innovatiemanagement op Nyenrode, mede-oprichter van PDMA-NL, en directeur van de Bibliotheek Rotterdam. Hij is een van de pioniers van het digitaal uitgeven in Europa, en oud-directeur van 9292OV.nl.

 

 

ictsimonSimon Kooger, initiatiefnemer en oprichtend lid van De Technologie Coöperatie, heeft jarenlange ervaring in new business development binnen de ICT en rolt in Noord Nederland remote desktop systemen uit voor de zelfstandig professional en MKB.

ictwouter

Wouter Zijlstra, eigenaar van het Groningse bedrijf Slimmer, helpt bedrijven met groeien. Het combineren van academische kennis met nieuwe ICT systemen is zijn passie. Dit voegt waarde toe voor elk bedrijf. Door slimme ICT innovaties te combineren met degelijk HR en verandermanagement worden bedrijven klaargestoomd voor groei.  Wouter is als ICT & HR consultant voornamelijk werkzaam bij MKB bedrijven. Samen met Simon Kooger verzorgt Wouter de seminar over Cloud Computing.
 

 

ictties

Ties Voskamp werkt als Senior Consultant Ethical Hacking bij Insite Security. Hij heeft ruime ervaring met het uitvoeren van penetratietesten op de gehele IT infrastructuur: van webwinkels en online werken via Internet tot en met de interne systemen van een organisatie. Naast de technische testen houdt Ties zich ook bezig met het testen van de reactie van medewerkers middels zogenaamde “Social Engineering”-aanvallen zoals het versturen van phishing e-mails.

 

Bijna dagelijks is er nieuws over cybercrime. Het lijkt misschien een “ver van mijn bed”-show. Toch is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over dit onderwerp zodat een bewuste afweging mogelijk is: “Doe ik wel genoeg aan de beveiliging van mijn bedrijf?”.

 

In deze presentatie wordt door Ties Voskamp, Ethical Hacker uit Groningen, aan de hand van heldere voorbeelden en live demonstraties getoond wat er zoal mogelijk is als de beveiliging van IT onvoldoende aandacht krijgt. Hierbij komen onderwerpen als het hacken van websites, draadloze netwerken en servers/pc’s aan de orde. Ook wordt aandacht besteedt aan spyware/malware en social engineering.

 
 

ictrichard

Richard de Goede is informatiebeveiligingsadviseur bij Insite Security. Vanuit zijn achtergrond in psychologie en informatiemanagement richt hij zich  op de rol van de menselijk gedrag in informatiebeveiliging. In social engineering campagnes toont hij klanten de zwakke punten in hun informatiebeveiliging met betrekking tot het gedrag van medewerkers. Hij ontwikkelt eLearning om het beveiligingsbewustzijn in organisaties effectief te vergroten.
 
Inhoud presentatie:
De problemen informatiebeveiliging zijn niet alleen op te lossen met techniek; vaak is menselijk gedrag een belangrijk onderdeel van het probleem. Social engineers kunnen door slim gebruik te maken van de voorspelbaarheid van gedrag doordringen tot de meest bedrijfskritische informatie en locaties.

Veel van de grote hacks en informatielekken beginnen niet met technische kwetsbaarheid maar met een social engineering actie. Richard geeft inzicht in de technieken van social engineers en licht de achterliggende psychologische mechanismen toe. Aan de hand van voorbeelden maakt hij duidelijk hoe een social engineer te werk gaat en hoe uw organisatie zich daartegen kan beschermen.

 

ictroelofRoelof Douwstra is in 1980 een van de eerste werknemers van Pink Elephant toen 6 man groot, na een studie HEAO-BI verder gegaan als manager binnen Pink, in 1992 was hij verantwoordelijk voor de Shell klanten van Pink. In 1992 werd bekend dat Pink Elephant verkocht zou worden aan het toenmalige RCC (later Pink-Roccade) en was het moment daar om een eigen advies bureau te starten.

 

 

Op 1 juni 1992 startte Roelof samen met nog 4 andere Pinkers het organisatie advies bureau Quint Wellington Redwood. Nu 22 jaar later is Roelof Commissaris van Quint Wellington Redwood group en eigenaar. Daarnaast is hij als “trusted advisor” actief voor vele top-ambtenaren.

 

Quint Wellington Redwood is intussen een internationaal adviesbureau met vestigingen in meer dan 12 landen. Roelof zelf is sinds 2000 weer terug naar zijn roots en woont weer in de stad Groningen en is ook zeer actief in de ontwikkeling van Groningen als ICT kennisstad. Grote veranderingen vergt leiderschap maar wat is dat nu, Leiderschap is een ruim begrip, wat maakt een goed leider en wat moet je doen om echt samen te werken? Welke stappen zullen managers moeten maken om over hun eigen schaduw te kunnen stappen? Een confrontatie met dat wat we vaak NIET zijn…

 

ictkarmaKarma Sierts, expert op gebied van glasverbindingen en ict-vraagstukken, sterk in business development met een technisch-organisatorische insteek. Mede initiator van Community Network Groningen en binnen deze organisatie verantwoordelijk voor de verkoop en de operatie. Daarnaast actief vanuit Publicase als projectleider en consultant op projecten met verbindingen en business creatie als rode draad. “Goed uitdenken en dan vooral doen”  is haar motto.

 
 
Karma vertegenwoordigt Community Network Groningen, de hoofdsponsor van dit congres, aan het begin van het evenement zal Karma kort toelichten waarom zij het evenement sponsoren.

 

ictbernardBernard Vroom, Na studie econometrie in Groningen al geruime tijd werkzaam bij KLM. Bij diverse afdelingen gewerkt op het snijvlak van business en IT. De laatste jaren werkzaam bij de afdeling Decision Support als, onder meer, projectmanager van projecten op het gebied van big data.

 
 
 
Big data is een hype. Toch is het voor de meeste mensen een vaag begrip: Wat is big data nu eigenlijk ? Wat wordt er mee gedaan ? Wat merk ik er van ?

In deze workshop zal ik proberen deze vragen te beantwoorden met wat achtergrondinformatie en concrete voorbeelden uit de praktijk. 
 

ictpeter

Peter Tak is met zijn bedrijf PTA security actief als zelfstandig adviseur informatiebeveiliging en is daarnaast security officer bij de gemeente Groningen.

Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in de ICT bij de financiële dienstverlening en de overheid. De laatste 5 jaar heeft hij zich voornamelijk bezig gehouden met informatiebeveiliging als security officer bij de provincie en de gemeente Groningen. 
 

Daarnaast is hij betrokken geweest bij het opstellen van het informatiebeveiligingskader van de Nederlandse Overheids Referentie Architectuur (NORA), de provinciale baseline informatiebeveiliging, de beveiligingsrichtlijnen voor het eerste rijksoverheids datacenter in Groningen en is hij reviewer voor de baseline informatie-beveiliging gemeenten.

 

Het einde van de Keten

Over onbegrensde mogelijkheden en luchtkastelen 

Samenwerking tussen verschillende overheden en marktpartijen in ketens bestaat al heel lang. Er wordt echter steeds meer vanuit netwerken samengewerkt waarbij met name verantwoordelijkheden niet altijd duidelijk zijn.
 
In deze sessie worden handvatten gegeven voor het adresseren van beveiligingsvraagstukken bij samenwerking tussen en met overheidsinstanties. Een route langs wet en regelgeving, valkuilen, praktijkvoorbeelden en best practices.

 

ictbixBix Jacobse is CEO van Groningen Internet Exchange, heeft jarenlange ervaring op gebied van datacenters, internet-exchange en ICT. Hij heeft het idee, de visie op de markt en de ondernemersgeest om vernieuwende internet concepten ten uitvoer te brengen. Innovatie in de wereld van ICT staat in hoge versnelling en om daar grip op te houden zal de seminar van Bix in teken van datacenter ontwikkelingen staan.