+ 31 6 218 335 31

Sint Walburgstraat 22B
9712 HX Groningen

AIESEC
Vaak hebben bedrijven projecten die kennis vereisen van een specifieke markt, taal of beroep. Veel van deze kennis is soms moelijk te vinden in de buurt, maar is wel beschikbaar in andere landen. Het vinden van buitenlands talent een dure en tijdrovende bezigheid. Om die reden kloppen veel bedrijven aan bij het grootste international network: AIESEC.


AIESEC is sinds 1948 ‘s werelds grootste dienstverlener in internationale trainees. Onze non-profitorganisatie wordt geleid door 100.000 studenten in 124 landen. Samen vormen zij de basis van een groot en gevarieerd netwerk waarmee jaarlijks duizenden bedrijven een trainee vinden. Hiermee probeert AIESEC diversiteit en internationalisering in lokale bedrijfslevens te bevorderen en trainees een kans te geven hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

Onze database bevat 7.000 academische studenten (eind Bachelor / Master) met een uiteenlopende studieachtergrond. Daarnaast worden zij geselecteerd op sociale vaardigheden als leiderschap, zelfstandigheid, motivatie en resultaatgerichtheid. Dankzij de omvangrijke database kunnen wij jonge academici leveren van hoge kwaliteit voor zeer uiteenlopende opdrachten en taken.

Vele bedrijven hebben al ervaring met ons. Zij worden niet alleen aangetrokken door het grote aanbod in studenten, maar ook door de intensieve begeleiding gedurende het hele proces. AIESEC neemt zowel het zoekproces naar een geschikte trainee als de aanvraag van een visum en de huisvesting voor haar rekening. Hierdoor kost het werkgevers zeer weinig tijd een internationale werknemer aan hun team toe te voegen. Het type bedrijven wat gebruik maakt van onze diensten is overigens zeer gevarieerd van eenmanszaken tot multinationals, mede doordat ons product toepasbaar is op uiteenlopende behoeften.

Wilt u meer te weten komen over onze organisatie? Kijk dan op http://www.aiesec.nl/companies.html of neem contact op met Maarten Staal.


 Testimonial van DO-IT Online

“Mijn naam is Jaap Peerenboom van DO-IT Online. Bij DO-IT Online waren we op zoek naar een goede C# programmeur. Aangezien ons bedrijf zich in het oosten van Nederland bevindt, is het niet gemakkelijk om gequalificeerd personeel te vinden in de directe omgeving. Veel ervaren C# programmeurs vertrekken namelijk naar het westen van het land om werk te zoeken. We konden bijna spreken van een HR probleem, totdat we van AIESEC hoorden.

Toen het proces met AIESEC in gang werd gezet, vulden we enkele formulieren in en wachtten twee weken. Al snel kregen wij de eerste kandidaten toegestuurd, waarbij we de mogelijkheid kregen om hun CV’s te bekijken. Na de selectie van Anton Lloves uit Spanje hebben we meteen de tijd genomen voor een Skype gesprek. Tijdens deze afspraak hadden we alle mogelijkheid om te vragen wat we wilden en daardoor leerden we hem goed genoeg kennen zodat we hem over hebben laten komen vanuit Spanje. Hij is twee dagen in Nederland verbleven waarbij hij het bedrijf leerde kennen en zijn vaardigheden kon laten zien. Hierna waren we overtuigd en hebben we besloten om met Anton te gaan werken. Anton is een werklustig person, maar door de economische situatie in zijn land was het niet mogelijk om dit in Spanje te doen. We zijn er erg blij mee dat we hem de kans hebben gegeven om in Nederland te werken en door zijn gedrevenheid geloven wij dat dit voor zowel Anton als voor DO-IT Online een succes is.

Het prettige van de samenwerking met AIESEC is het hebben van de gelegenheid om iemand te leren kennen zonder het moeten betalen van hoge wervingskosten of een hoog salaris. Daarnaast zorgt AIESEC voor alle persoonlijke aspecten die geregeld moeten worden voor de trainee zoals de huisvesting en verschillende vergunningen, maar ook zoiets vanzelfsprekends als een fiets en een sociale omgeving. Het enige waarbij het bedrijf zich bezig hoeft te houden zijn de gebruikelijke dingen die komen kijken bij het aannemen van een werknemer.”